10 att veta innan du köper HHC i Sverige!

När vi ser rubriker i nyheterna om HHC och THC i Sverige så är det lätt att tro att drogmissbrukare numera kan köpa cannabis lagligt i Sverige. Det ligger viss sanning i detta påstående men bilden är inte korrekt. När de som säljer HHC och andra cannabinoider i Sverige får frågan om vem som köper blir svaret: Alla!

När svaret sedan utvecklas så får vi veta att det faktiskt rör sig om personer som använder sig av CBD och HHC för att må bättre. Substanserna kommer från Hampaplantan och är besläktade med cannabis men det är alltså inte sant att folk köper detta som en drog i likhet med cigaretter och alkohol.

Innan vi går in på 10 saker som du bör veta innan du köper HHC vape eller HHC godis i Sverige så måste vi reda ut den allra viktigaste frågan: Är HHC lagligt i Sverige?

Svar: Ja!

Det som händer är att vi på löpande band får nya HHC produkter som anpassas efter svensk lagstiftning. När en specifik THC eller HHC substans blir olagligt så kommer det en ny. Ta en titt på en laglig butik som Halooba så ser du att de på ett tydligt sätt visar dig exakt vilken substans som ingår i deras THC och HHC vape såväl som godis och andra produkter.

När du köper i den här typen av produkter så är det lagligt och dessutom behöver du ju inte gå till en kiosk om du tycker att det känns jobbigt att köpa THC för dina hälsobekymmer på ett offentligt sätt. På nätet handlar du privat och dessutom får du tillgång till det allra senaste som är lagligt.

THC lagligt i Sverige
THC och HHC är lagligt i Sverige då man använder en laglig variant av substansen

Fördelarna med THC och HHC: En omfattande guide

Det är viktigt att du läser vidare nu och detta särskilt om du tänker dig THC som en laglig drog i Sverige. Detta är helt fel tänk! Om du känner att du måste syssla med droger för att klara din vardag är det dags för hjälp. Du kan till exempel kontakta droghjälpen i Stockholm för anonymt stöd.

Var medveten om att de cannabinoida substanser som finns i HHC och THC vape inte alls har samma styrka som cannabis. Det handlar om hälsoprodukter som kan hjälpa dig med flera olika typer av bekymmer men då är det förstås viktigt att du verkligen förstår vad du sysslar med.

Cannabinoidernas värld har expanderat bortom det välkända THC med nyare föreningar som HHC som har fått uppmärksamhet för sina unika effekter och fördelar. Både Tetrahydrocannabinol (THC) och Hexahydrocannabinol (HHC) är cannabinoider som finns i cannabisväxten men de interagerar med kroppens endocannabinoidsystem på lite olika sätt.

Men THC är väl en drog?

Tetrahydrocannabinol (THC) är den mest kända cannabinoiden som är känd för sina psyko-aktiva egenskaper. Ämnet binder till cannabinoid-receptorer i hjärnan vilket ger eufori eller  känslan av att vara hög som förknippas med cannabis.

Men det gäller att ta THC i starkare koncentration för att få denna effekt. Det är inte vad vi ser i produkterna som nu kan säljas lagligt i Sverige. Du kan till exempel köra bil då du har ätit HHC gummies i Sverige. Dock kan det vara så att du får en viss effekt som liknar den du hade haft av drogen THC då du använder dig av HHC vape eller HHC godisar. THC:s fördelar sträcker sig dock långt utöver dess psyko-aktiva effekter.

10 fördelar med HHC vape och godis

 1. Smärtlindring

THC används ofta för att hantera smärta och då särskilt kronisk smärta, genom att förändra smärtuppfattningsvägar i hjärnan. Det är särskilt fördelaktigt för tillstånd som neuropati, artrit och migrän. Även ögonmigrän kan mildras genom användning av THC och HHC produkter såväl som CBD-preparat.

smärtlindring

 1. Den mentala hälsan

THC har visat sig lovande när det gäller att behandla symtom på mentala hälsotillstånd som depression och PTSD genom att förbättra humöret och ge lindring från ångest och stress. Du kan kanske inte knäcka en narcissist med HHC vape men du kan göra det lättare för dig själv att hantera situationen!

När du slappnar av bättre så kommer du även att få bättre balans mellan ditt parasympatetiska (lugn) och sympatetiska nervsystem (flykt och kamprespons) vilket är väldigt bra för den fysiska hälsan såväl som läkning.

 1. Aptitstimulering

Det är väldokumenterat att THC kan öka aptiten vilket gör det till ett värdefullt verktyg för individer som genomgår kemoterapi eller de med ätstörningar. Du behöver dock inte oroa dig för  att HHC gummies eller vape skulle få dig att börja äta så mycket att du blir överviktig. Mängden är så pass liten och det är ju inte tal om att börja använda produkten som en drog i likhet med cannabis.

 1. Sömnhjälp

THC har lugnande egenskaper som kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten, särskilt för individer som lider av sömnlöshet eller sömnstörningar relaterade till tillstånd som kronisk smärta och ångest. Detta är ju otroligt viktigt för din hälsa.

Om du lider av sömnproblem såväl som kronisk trötthet och just nu tar kemiska preparat som är beroendeframkallande och verkligen inte är bra för din kropp kan det vara av intresse att se på ett lagligt naturligt alternativ som HHC.

 1. Antiinflammatoriska egenskaper

HHC har antiinflammatoriska effekter vilket kan vara fördelaktigt vid behandling av tillstånd som Crohns sjukdom och multipel skleros. Många hälsoproblem är direkt relaterade till inflammation så listan av tillstånd som kan behandlas kan göras mycket lång.

Några exempel på inflammatoriska sjukdomar är:

 • Psoriasis
 • Lupus
 • Astma
 • Diabetes
 • Sjögrens symtom

Mer om inflammation:

 1. Snabb effekt med HHC vape

Vaping är populärt för du får ett mycket snabbt upptag med denna metod. När du inhalerar HHC-ångor absorberas cannabinoiden direkt i lungorna och når blodomloppet nästan omedelbart vilket ger snabba effekter jämfört med ätbart godis som måste smältas.

 1. Vaping ger god doskontroll

Vaping erbjuder en högre grad av doskontroll, eftersom användaren kan ta små inhaleringar och justera sin dos baserat på önskad effekt. Detta är särskilt fördelaktigt för nya användare eller de som är känsliga för cannabis effekter. Du kan hitta många varianter av HHC vape i Sverige så du bör kunna få en produkt som stämmer väl överens med vad du känner dig bekväm med.

 1. HHC vape är diskret

HHC vape-stycken är ofta små och diskreta vilket gör dem enkla att bära med sig och använda utan att dra uppmärksamhet till sig. Detta är idealiskt för användare som värdesätter sin integritet eller behöver kunna använda sin produkt på språng.

 1. Ett renare alternativ

Till skillnad från rökning som förbränner cannabis eller tobak och skapar skadliga biprodukter så producerar vaping ånga. Detta anses vara renare för lungorna och minskar exponeringen för tjära och andra skadliga ämnen.

HHC vape Svreige

 1. HHC gummies ger längre effekt

Många väljer HHC gummies i Sverige och det beror en hel del på att detta ger långvariga effekter. Ätbart HHC, som godis, har den fördelen att effekterna varar längre jämfört med inhalation. Detta beror på att HHC metaboliseras långsammare i kroppen när det konsumeras oralt vilket kan ge en mer långvarig upplevelse. Godisarna har också intressanta smaker vilket kan vara eftertraktat.

5 fakta om HHC

 1. Hexahydrocannabinol (HHC) är en hydrerad form av THC, som delar många av dess effekter men med några skillnader. HHC är känt för sin stabilitet och längre hållbarhet jämfört med THC på grund av tillsatsen av väteatomer i dess molekylära struktur.
 2. HHC ger en psyko-aktiv upplevelse som liknar THC men anses generellt vara mildare. Detta kan vara fördelaktigt för användare som söker de terapeutiska fördelarna med cannabinoider utan intensiva psyko-aktiva effekter.
 3. Liksom THC har HHC rapporterats erbjuda lindring från smärta och inflammation vilket gör det till ett potentiellt alternativ för smärtlindring utan den starka höga som är förknippad med THC.
 4. HHC kan hjälpa till att minska ångest och stress och erbjuda en lugnande effekt som kan vara fördelaktig för individer som letar efter avkoppling utan betydande psyko-aktiva upplevelser.
 5. Den kemiska strukturen hos HHC gör den mer motståndskraftig mot oxidation och UV-ljus vilket potentiellt erbjuder längre hållbarhet och bibehåller styrkan över tid jämfört med THC.

Det tål även att upprepas att HHC är lagligt i Sverige så länge som du köper en godkänd variant.

HHC gummies
HHC gummies kan fungera bra för dig som tycker om godis!

Olika former av THC och HHC produkter:

Produkttyp Hur de fungerar
HHC vape-patroner Levereras via inhalation, ger snabb absorption i blodomloppet för snabba effekter.
HHC-godis Intas oralt, metaboliseras av levern, erbjuder effekter som varar längre jämfört med inhalationsmetoder. Du finner HHC gummies i Sverige i godisbutiker och online.
HHC tinkturer Absorberas under tungan vilket möjliggör snabb absorption direkt in i blodomloppet.
HHC engångsvapor Liknar vape-patroner men är förifyllda och redo att användas, erbjuder bekvämlighet och bärbarhet.
HHC produkter för huden Appliceras direkt på huden, där de interagerar med lokala cannabinoidreceptorer utan systemisk absorption, idealiska för lokal smärta eller inflammation.