Vad kan göra åt din trötthet? 5 enkla pigghetstips

När hösten snart är ett faktum och vintern är på väg är det många som känner sig trötta. Men även då solen aldrig vill gå ner så kan du uppleva att du inte är så pigg som du hade önskat. Vad kan du göra åt detta vanliga problem? Vi ska ta en titt på 5 tips för hur du kan bli piggare på kort tid.

5 tips för att bli av med trötthet

1. Yoga dig pigg igen

Många känner sig avslappnade och mår bra av att yoga med jämna mellanrum. Denna träningsform kan vara bra för allt från ont i ländryggen till ögonmigrän. På karlhstrom.se kan du få information om hur du lär dig yoga och hur den fungerar.

Du kan till exempel välja att syssla med yoga utomhus då det är möjligt. Det kan göra dig piggare och även öka på din huds vitamin-D-produktion vilket är bra för din hälsa.

2. Få ut mer av sömnen

Det är viktigare för ditt välbefinnande än vad du kan tro att sova gott och på farmarens.se kan du se hur många timmar du egentligen behöver för att må bra. Dessutom kan du se hur mycket av din sömn som bör vara djupsömn för att du ska få den återhämtning som din kropp och din hjärna behöver.

För att sova bättre är det bra att undvika kaffe, te eller alkohol precis innan du går och lägger dig. Du kan också se på saker som hur din kost påverkar din sömn. Ett viktigt tips är att inte äta precis innan du går och lägger dig.

3. Upptäck hur pigg du blir av en tonårsdusch

Duscha som du gjorde då du var tonåring! Det här är en lång, härlig och varm dusch där du bara njuter av att slappna av och andas in den goda doften från dina hårvårdsprodukter.

Att bara stå och njuta av det varma vattnet och tvätta kropp och hår kan få vem som helst att må bra. Dessutom kan du ju få lite kick av att vara en rebell som slösar på vattnet. Dock bör du inte tvätta håret för ofta. Ta en titt på sockerkaka.net för att få veta hur ofta som är lämpligt.

Kör på en inpackning istället och låt den verka medan du får en härlig massage av vattnet från duschhuvudet. Öva lite på att sjunga också. Det kan du bli väldigt pigg av på nolltid!

4. Laga en god måltid bara för dig

När du lagar något som är enbart för dig utan hänsyn för andras smak så kan det få dig att känna mer energi. Det kan vara en snabb måltid och den måste inte alls vara nyttig. Du kan förstås bjuda in en vän som du också blir pigg av. Kanske lagar ni måltiden tillsammans för att sedan fortsätta det goda samtalet över god mat och eventuellt ett glas vin.

laga middag

5. Gör en god gärning

Att göra något för att hjälpa någon annan ger en känsla av tillfredsställelse. Bara av att tänka på hur du skulle kunna göra livet bättre för någon annan så kan du få igång tempot och känna att du har en massa ork och kraft.

Att flytta fokus från sig själv och enbart fokusera på andra kan verkligen verka stimulerande. Du känner att du har en viktig uppgift och då kommer energin. Så se dig om och börja fundera lite på vem i din omgivning som skulle behöva ett telefonsamtal, hjälp med disken eller kanske fika långt från vardagen…