Hur får du en snabb och nyttig middag? 5 enkla förslag!

Inte laga mat nu igen! Du lagade ju mat bara för några timmar sedan… Livet är dock sådant att vi snabbt blir hungriga igen och med fler att mata kan du undra hur du får till en nyttig middag på kort tid. Här är 4 enkla förslag som du borde kunna klara av.

  1. Gröt

Så enkelt och så bra. Havregrynsgröt är verkligen inget att fnysa åt. Du behöver inte ens mjölk för att det här ska bli gott. Du kan lägga i honung, lite äpple, russin eller något annat som du har hemma. Har du chia kan det också bli extra nyttigt med en sked eller två av detta med i kastrullen.

  1. Pannkakor

Alla älskar pannkakor. Om det är torsdag kanske du får till en ärtsoppa med för traditionens skull. Pannkakor blir man mätt av och de behöver inte alls vara onyttiga. Gör på fullkornsmjöl och servera med äppelmos utan tillsatt socker. Det tar inte lång tid att göra pannkakor och det går att börja servera innan alla är klara.

  1. Varma mackor

In med skivat bröd i ugnen! På detta kan du lägga lite tomat, lök, krydda och så ost. Det blir härliga varma smörgåsar som mättar och som är klara på nolltid.

  1. Soppa

Soppa är faktiskt inte svårt. Har du potatis och lök är det bara att salta och njuta av en potatissoppa. För att det ska bli lite matigare kan du lägga till linser. Då får du en god källa till protein. Om soppan inte känns tillräckligt mättande kan den serveras med varma mackor, hembakt bröd som du plockar ur frysen eller varför inte pannkakor.

  1. Pasta på knapp

Precis som att det går att göra soppa med det som finns i kylen kan du göra pastasås på samma sätt. Koka upp pastan du har i en kastrull medan du slänger ingredienserna för såsen i en annan. Lök, tomat, svamp, morot, potatis… Det går att göra pastasås med i stort sett vad som helst. Bara att rensa kylen och slänga ihop på nolltid!

Här kan du se hur du kan göra middag på 5 minuter: