Hur kan jag tjäna pengar hemifrån seriöst? 5 enkla steg!

Om du har tid och drivkraften för det så kan det finnas en hel del att tjäna på att börja jobba hemifrån. Men hur kan du tjäna pengar hemifrån seriöst? Det är ju en sak att få in några hundralappar extra per månad och en annan att börja tjäna så stora summor att du snart kan säga upp dig.

Därmed inte sagt att det enda sättet att tjäna bra med pengar hemifrån är att satsa på en ny karriär. Du kan absolut välja en nivå som passar dig och sedan gradvis öka takten och tjäna mer om du vill det. Men vad ska du göra för att tjäna snabba pengar hemifrån? Problems visar dig vägen med en smart plan att följa, steg för steg.

Tjäna pengar hemifrån seriöst med en seriös plan

Att skapa en omfattande plan för att tjäna pengar hemifrån innefattar flera steg, var och ett fokuserar på att utnyttja dina kunskaper, intressen och resurser. Se till att du har en metod för att hålla ordning på din plan och utveckla den. Du kan till exempel använda dig av Visio från Microsoft för att organisera dina tankar på ett tydligt sätt.

Här är ett strukturerat tillvägagångssätt för att komma igång med att tjäna pengar hemifrån:

Steg 1 – Bedöm färdigheter och intresse

Även om du mest är ute efter att tjäna extra pengar vid sidan av jobbet så är det viktigt att du väljer något som du faktiskt klarar av och är intresserad av. Ta en titt på vad du är bra på och kan. Backa inte för något som du kanske inte har så mycket erfarenhet men som känns otroligt intressanta.

Exempel kan vara:

  • Skrivande
  • Programmering
  • Grafisk design
  • Undervisning
  • Fotografering

Se över hur dina nuvarande kunskaper skulle kunna fungera om du jobbar hemifrån. Har du all utrustning som krävs? När ska du utföra jobbet? Tanken är ju inte att du ska sitta och plåga dig själv till ögonmigrän sent på natten.

Om vi säger att du ger dig på att skriva innehåll för reklammaterial eller hemsidor eller att översätta så är det ju viktigt att du har tiden som krävs för detta. Om du får tajta deadlines så gäller det att du klarar av att sköta uppgifterna även då det blir sent efter ditt vanliga jobb.

Det är också väldigt viktigt att du upplever ett stort intresse. När du brinner för det du sysslar med på din fritid så kommer du ju inte uppleva att det är för jobbigt. Då blir det snarare en bonus att du även tjänar pengar på detta.

Rekommendation: Kom ihåg att det alltid finns en inlärningskurva. Om du känner att du jobbar väldigt hårt med att tjäna extra pengar hemifrån så ska du även beakta att detta kan vara en form av investering. Tids nog så är det inte lika jobbigt och du kan tjäna mer på samma jobb.

privatlektion

Steg 2 – Gör en marknadsundersökning

Undersök efterfrågan på dina färdigheter. Letar folk efter de tjänster eller produkter du kan erbjuda? Identifiera din målgrupp och förstå deras behov. Detta kan du göra på flera sätt. Det finns företag som erbjuder professionell hjälp med marknadsundersökning och som även kan visa dig var din målgrupp finns.

Men du kan förstås själv använda dig av verktyg som sociala medier och analytiska datorprogram för att försöka få en bild av hur du skulle kunna nå rätt personer för ditt projekt. Många börjar med att börja fiska runt lite i det egna nätverket för att se hur responsen ser ut. Detta kan vara en bra början.

Om vi tänker oss att du vill tjäna pengar hemifrån seriöst och inte vill att det ska ta hur lång tid som helst att lyckas med detta så kan det vara klokt att se på möjligheten till en professionell marknadsföring som tar dig till nästa steg.

Steg 3 – Skriv en affärsplan

Utveckla en affärsplan som beskriver din tjänst eller produkt, prisstrategi, marknadsföringsstrategi och finansiella mål. Bestäm om du ska arbeta som frilansare, starta ett litet företag eller driva passiva inkomstströmmar som att blogga eller affiliate-marknadsföring.

Med en affärsplan så har du bra koll på vad det är du ska göra och hur. Detta oavsett om du vill tjäna pengar på enkäter och behöver ha struktur för hur många och hur ofta eller om du ska bygga en verksamhet med försäljning online.

Steg 4 – Registrera bolag om det behövs

Registrera ditt företag vid behov. Välj en affärsstruktur som enskild firma eller AB. Skapa ett separat bankkonto för dina affärstransaktioner. Förstå och planera för skatter. Det juridiska omkring en verksamhet är viktigt att förstå.

Du kan tjäna pengar hemifrån gratis utan att investera i vare sig arbetsutrustning eller aktiebolag. Men det är alltid ett måste att veta vad som gäller rent skattemässigt för inkomsterna. Lär dig mer om hur du ska deklarera inkomster och ha en struktur redo för detta.

Steg 5 – Arbetsyta och utrustningsinställning

Skapa en dedikerad arbetsyta hemma. Skaffa nödvändig utrustning och programvara. Detta inkluderar en dator, internetanslutning och specifik programvara som nämnda Visio för projektledning.

Om du ska jobba från köket är det inte så dumt om du skapar en nisch för detta. Blanda inte arbetsmaterial med resten av kökets inredning på ett sätt som kan göra det svårt att fokusera. Inte ens om du ska poppa popcorn i kastrull och sälja för extra inkomster. Många inser tids nog att det kan vara klokt att flytta ut jobbet från hemmet. Det går ju att hyra kontorsplats vilket kan vara smart då du vill tjäna extra pengar vid sidan av jobbet under tider då alla andra är hemma och inte kan hålla tyst.

poppa popcorn
Ska du poppa popcorn och sälja?

Några tips till att tänka på

Du bör absolut jobba med att skapa närvaro online om du ska dra igång din egen verksamhet för att tjäna pengar hemifrån. Skapa en professionell webbplats eller portfolio för att visa upp ditt arbete.

Använd sociala medier och professionella nätverk som LinkedIn för att marknadsföra dina tjänster. Syns du så finns du!

Sätt dig också in i hur medverkan i nätverk och uppsökande verksamhet kan få dig att lyckas bättre med att tjäna snabba pengar hemifrån. Gå med i forum och sociala grupper och var aktiv. Delta även i virtuella webbseminarier eller workshops för att utöka ditt nätverk.

Börja erbjuda dina tjänster eller produkter. Detta kan vara genom frilansande plattformar, din webbplats eller lokal annonsering. Fokusera på att leverera högkvalitativt arbete och bygga upp ett rykte.

Viktigt vad gäller hantering av finanser

Håll koll på intäkter och utgifter. Sätt upp ekonomiska mål och se över dem regelbundet. Du bör inte ha utgifter som överstiger dina inkomster. Särskilt inte då du startar upp en mindre verksamhet hemifrån vid sidan av ditt vanliga jobb. Investera på ett eftertänksamt sätt.

Om du ska erbjuda folk hjälp med att få bort möss i väggarna så bör du komma med utrustning och arbetsmetod som du förstår. Att satsa på helt ny teknik som är väldigt dyr och sedan inte behärska den är inte smart!

burk med pengar
Hantera dina finanser på rätt sätt!

Lär dig av försök och misstag

Håll dig uppdaterad med trender inom ditt område. Sök kontinuerligt feedback och förbättra dina tjänster eller produkter. När du ser att något inte fungerar så är det dags att testa något annat. Men återigen, inte på ett sätt som innebär att du investerar på ett vårdslöst sätt utan insikt i hur stor chansen är att du lyckas med din plan.

Låt ditt företag växa

När din verksamhet väl är etablerad kan du fundera på hur du kan få detta att växa. Det kan handla om att anställa andra, utöka ditt tjänsteutbud eller öka dina marknadsföringsinsatser. Detta är viktigt såvida du inte tänkt att du ska tjäna pengar på enkäter och liknande. Då finns det inte samma möjlighet till utveckling såvida företagen du jobbar för inte vänder sig till dig med ett nytt jobberbjudande.

Kom ihåg att nyckeln till att lyckas med att tjäna pengar hemifrån seriöst är uthållighet, kvalitetsservice och kontinuerligt lärande. Det är viktigt att vara anpassningsbar och öppen för att förändra strategier i takt med att marknaden eller dina personliga omständigheter utvecklas. Lycka till!