Vilken biltvätt i Umeå har öppet på kvällen?

Ibland är det knepigt att hålla bilen ren. Om du helst åker till en biltvätt i Umeå för att få utsidan ren och vaxad så kanske du får sno dig på efter jobbet. Du har några bra alternativ men faktum är att det är svårt att hitta en öppen biltvätt i Umeå efter klockan 18.00.

Tvätta bilen själv i Umeå

För bästa bilvård i Umeå så bör du eventuellt fundera på att sköta din biltvätt på egen hand. Det finns flera sätt att göra detta. Du kan köpa bilschampo och alla andra produkter du behöver och helt enkelt tvätta bilen vid ditt hem.

Om det är svårt att få till biltvätten vid ditt hem för att du inte har en egen uppfart eller helt enkelt tycker att det blir för jobbigt så får du besöka en tvätthall. Där kan du själv sköta tvätten men du får alla redskap som till exempel högtryckstvätt.

tvätta själv
Med bra bilvårdsprodukter kan du tvätta bilen själv hemma på uppfarten

Var är det öppet på kvällen?

Det finns flera möjligheter till biltvätt i Umeå mot kvällen. Men du får inse att det inte blir sen kväll och i vissa fall får du kanske åka tidigare från jobbet för att hinna med.

Några möjligheter är:

  • Ersboda biltvätt – Normalt sett kan du få biltvätt i Ersboda fram tills 18.00 på kvällen.
  • Haga bilvårdscenter – Haga stänger också klockan 18.00 på vardagar.
  • Älvis bilvård – Om du fördrar biltvätt från Älvis så ska detta ske fram till 17.00 på en vardag.

Undantaget är Q8 mackarna som finns i Umeå. De har biltvätt och där kan det vara möjligt att få hjälpen senare på kvällen. Du får kontrollera detta med den mack som finns närmast dig. På Parkvägen finns det både biltvätt och möjlighet att tvätta själv och stationen är bemannad till klockan 24.00 varje dag.

När ska du tvätta bilen?

En del tycker att en tvätt av bilen är en syssla som inte passar helgen. Det kan ju vara så att du ska festa till det och med tanke på hur det fungerar med alkoholförbränning så hinner du inte bli helt nykter innan biltvätten stänger på en lördag eller söndag.

En vanlig vardag kan det dock vara så att du tycker att det blir svårt att få tid för bilens skötsel. Om du redan har ögonmigrän och känner att du bara måste komma hem från jobbet så är det ju inte läge att ta vägen om macken eller en tvätthall i Umeå.

När du ska tvätta bilen i Umeå är alltså något du måste ta ställning till. Om du har en längre lunchrast kan det förstås vara enklast att få till detta på en biltvätt som är automatisk. Då kan du ju äta din lunch medan bilen rullas igenom tvätten.

tvätta hjul
Glöm inte bort fälgarna!

Är det bäst med professionell biltvätt eller att tvätta bilen hemma?

Det finns forskning som visar på att de som har råd med pooler och plats för biltvätt hemma ofta slösar mer vatten. När du använder dig av en professionell biltvätt så kan det faktiskt vara bra för miljön.

Detta är ju intressant att tänka på för det kan ju verka som att tvätt av bilen hemma alltid är bäst. Men så är det inte om vi tänker på hur mycket vatten som går åt samt hur de medel som används hanteras.

En annan sak som kan vara bra att tänka på är att du med professionell bilvård i Umeå inte kommer att skada bilen. Om du inte ens förstås att du ska köpa bra produkter för att göra rent bilen så kanske du skadar den.

tvätta bil

Det är inte alls ovanligt att folk har tagit disksvampen med riv för att skrubba bilens lack. Det blir märken som sedan inte försvinner. Med tanke på detta så kanske du ändå ska köra din bil till en biltvätt i Umeå och inte be ungarna om att ta hand om jobbet.

För att sammanfatta:

Tvätta bilen själv Ta bilen till en biltvätt
Kostnad Oftast billigare, du behöver bara köpa tvål, svampar, hinkar etc., vilka kan användas flera gånger. Oftast dyrare, eftersom du betalar för service, arbetskraft och material.
Tid Tar mer tid eftersom du måste göra allting manuellt. Snabbare eftersom proffsen gör jobbet åt dig.
Ansträngning Kräver fysisk ansträngning, speciellt för noggrann rengöring. Ingen ansträngning krävs från din sida, förutom att köra till och från biltvätten.
Kvalitet Kvaliteten på tvätten beror på dina färdigheter och ansträngning. Kan ha svårt att effektivt rengöra svåråtkomliga områden. Professionella gör oftast ett noggrant jobb, inklusive svåråtkomliga områden. Kvaliteten kan variera beroende på biltvättens service.
Miljö Kan vara mer miljövänligt om du använder vattnet klokt, icke-giftiga produkter och tvättar på en permeabel yta. Inte alltid miljövänligt på grund av potentiella problem med avloppsvatten och användning av starka kemikalier. Vissa biltvättar kan ha system för vattenåtervinning och använda miljövänliga produkter.
Risk för skador Det finns en risk för att orsaka mindre repor om det inte görs ordentligt. Vissa automatiserade biltvättar kan potentiellt orsaka mindre repor eller skada på utskjutande bildelar. Men professionella handbiltvättar är vanligtvis säkra.
Bekvämlighet Kan tvätta när som helst så länge du har förnödenheter och vädret tillåter. Kräver resa till biltvätten under deras öppettider.