Tapeterna är så tråkiga, vad kan vi göra?

Tråkiga väggar är ett problem för vissa medan andra tycker att väggar per definition ska vara tråkiga för att inte upplevas som jobbiga. Men visst går det att lösa problemet med tråkig dekor på väggarna och du har flera fina alternativ. Vi tar en titt på några av de främsta…

Skaffa nya tapeter!

Om du tycker att tapeterna hemma hos dig är tråkiga är chansen god att du faktiskt inte vet att det finns så mycket mer än standard mönster och enkel färg. Besök https://www.photowall.se/tapeter för att få inspiration. Notera att det finns intressanta lösningar för dig som kräver lite mer av dina tapeter.

Du kan till exempel:

  • Välja designtapeter – Det här är tapeter med unika mönster och design som faktiskt känns som icke-tapet om det går att säga på det viset. Du kan välja allt från naturmotiv till geografiska platser.
  • Fototapeter – Välj ett häftigt foto som får pryda en hel vägg. Detta gör det möjligt att skapa rum i rummet på ett magiskt sätt.
  • Egen tapet – Kanske har du en bild som du gärna hade sett som en tapet. Det här är fullt möjligt och så långt från tråkigt som det går att komma.

Behåll tråkiga tapeter och smycka med tavlor

En annan lösning på problemet med tråkiga tapeter är att hänga roliga bilder på dem. Om du har häftiga tavlor så är det ju bara en fördel att de hänger på en vägg med tapet som inte förtar intrycket.

Tavlor kan föreställa precis vad som helst. Även här är det möjligt att välja själv. Du kan göra egen konst med bilder som du tycker om. Tryck upp bilden som canvas och få det hela att framstå som ett unikt konstverk på din vägg.

Med den här typen av tavla på väggen är det ingen som funderar på hur rolig tapeten är. Perfekt när du känner att det blir lite för mycket att tapetsera om hela rum. Du kan lära dig lite mer om att analysera konst för att hitta rätt med en tavla som du trycker upp. På så vis kan du uttrycka dig själv med det som du dekorerar väggarna med.

Häng upp speglar för effekt

Om du tycker om möblerna i rummet kan du förstås också hänga upp speglar som påminner dig om de vackra möblerna. Speglar skapar också mer rymd i rummet. Det här är ett bra tips såvida det inte finns problem med narcissism i hushållet och du vill knäcka en narcissist som gärna står lite för länge framförs speglar.

När barn tycker att väggarna är tråkiga

Barn kan inte få som de vill i alla lägen. Så är det förstås. Men visst kan du göra livet i barnrummet lite roliga med en bra tapet. Det blir bättre än en spegel som inte direkt klarar bollar och annan lek.

Barn tycker att det är roligt med motiv som inspirerar. Samtidigt kommer du också att uppleva att barnets rum är så mycket finare. Det finns fantastiska tapeter till barns rum och de behöver inte alls vara dyra.

Överraska med nya tapeter

Det kan förstås vara så att du själv inte tycker att tapeterna är något större problem men du delar bostaden med någon som gör det. Då kan du överraska med tapeter som en present. Det blir en helt unik present till en flickvän som tycker väggarna får henne att tappa lusten för allt.

Inred en enda vägg med tapet

Om det är lite svårt med budget för att tapetsera om kan du alltid välja att bara inreda en vägg med ny tapet. Det lyfter hela rummet och tar bort fokusen från de väggar som du nu tycker är tråkiga. Här kan det verkligen vara smart att inreda med ett stort foto.

Tänk dig en vägg i vardagsrummet eller sovrummet som föreställer en skog. Det blir ju hur spännande som helst. Ingen kan säga att det här är tråkigt. När det inte kostar så mycket att inreda med tapet med spännande motiv så kan du ju byta med jämna mellanrum. Du får dynamik i inredningen på ett så enkelt och uppfriskande sätt.

Summering

Tråkiga tapeter, inga problem, inred med nya spännande tapeter och tavlor! Det här är verkligen inte svårt och det finns många fina motiv att välja från. Du kan till och med trycka upp dina egna bilder för att få en helt unik tapet som ingen annan har.

När du dessutom får nya tapeter och tavlor billigt så är det ju inte svårare än att du byter till nytt när du har tröttnat på motivet. Dessutom kan du överraska andra i ditt hushåll med en ny tapet på detta vis. Det kan bli en present som går till historien som den bästa du någonsin har gett!