Hur får jag ett lån med dålig ekonomi?

Att ta ett lån med dålig ekonomi är inte enkelt. Det kanske inte är så dumt med tanke på att du antagligen bör ta tag i dina finanser innan du lånar pengar och köper något nytt. Nu kan det förstås vara så att du vill ha ett samlingslån för att på så vis förbättra din situation. Då får du se på möjligheten att låna med låg kreditvärdighet från kreditgivare som är villiga att ge dig en chans.

Behöver du verkligen ett lån?

Det här är den första frågan du bör ställa dig. Om du vill köpa en riktigt fin present till flickvän så kanske du tänker att det kommer att fungera på krita. Avbetalningar är ju en form av lån och de kommer att synas i alla kreditupplysningar som görs om dig.

Om du planerar att ansöka om bolån i närmaste framtiden är det bäst att låta bli att öka på med fler krediter. Inte ens de som du har betalat av på några månaders tid. Om du har många krediter samtidigt så kan det dra ner på din kreditvärdighet. Då har du inte lika många val när du väl behöver ett lån.

Men låt oss säga att du behöver en medicinsk behandling eller operation till följd av ögonmigrän. Då är det klart att det kan tyckas skäligt att låna pengar om du behöver det. Saker som du behöver för att leva ett friskt och meningsfullt liv kan ses som motiverande för ett lån.

Ansök bara om lån som är aktuella för dig

När du söker efter ett bra lån online ska du veta att det går att sortera bort lånen som inte är aktuella för dig. Du kan till exempel se uteslutande på en lista med lån med betalningsanmärkning. Om du har en betalningsanmärkning är det ju onödigt att du ens lägger tid på att ansöka om lån som aldrig godkänns.

Det finns lån med betalningsanmärkning och dessa kan du snabbt jämföra med varandra. På så vis kan du hitta det bästa lånet för dig. Detta trots att din betalningsanmärkning leder till dålig kreditvärdighet.

lån för bostad

Gör något åt din ekonomi!

När vi ser på statistik för de senaste årens ekonomi i svenska hushåll så är det tydligt att hushållens lån har ökat. Vi köper mycket på kredit och är vana vid att kunna möta våra behov på detta vis. Men fundera lite på det behov du har av att ha ordning på din ekonomi.

Du betalar kanske på flera krediter som du inte ens kan motivera. Om du köpte något på avbetalning och saken du köpte inte ens används länge så är det ju minst samt märkligt att betala av på ett lån för den.

Lär dig av detta och fundera noga på vad du vill köpa och varför. Genom att se över din ekonomi och bli bättre medveten om hur du konsumerar kan du börja fokusera på det som verkligen är viktigt.

Då blir det mycket lättare för dig att få ett lån då du verkligen behöver det. Detta samtidigt som du kan tycka att det är helt okej att ett snabblån kostar mer då du inser precis varför du tar detta lån och uppskattar möjligheten.