Vad kan jag göra åt min spänningshuvudvärk?

Huvudvärk är vanligt och spänningshuvudvärk kan bero på flera olika saker. Till att börja med är det klokt att se närmre på varför du får spänningshuvudvärk. Försök att bena upp när den dyker upp och varför. Det kan vara klokt att diskutera saken med en läkare för att utesluta allvarliga hälsoproblem som orsak till värken. Idag är det känt att stress kan ge ont i ryggen såväl som ont i huvudet. Försök att se på metoder som kan dra ner på stressen och mildra den. Det kan vara att du förändrar ditt schema och ger dig själv mer tid till återhämtning.

Se över din livsstil

Se över hur du lever. Vad du äter. Hur mycket du rör på dig och hur mycket tid du har över för familj och vänner. Den som lever ensam kan ha större hälsoproblem på grund av ensamheten. Om du omger dig mer med andra människor kan det påverka din mentala och fysiska hälsa på ett fantastiskt sätt.

Massage är mycket bra

Massage och zonterapi är bra vapen mot spänningshuvudvärk. Boka in en tid för professionell massage och skaffa massageverktyg som du kan använda själv hemma. Det krävs inte mer än några minuter per dag för att se skillnad.

Sov ordentligt!

Sömnen påverkar hur du mår i ditt huvud. Ta en titt på hur många timmar du får per natt och om det rör sig om kvalitetssömn. Om du inser att du ständigt vaknar är det dags att göra något åt detta. Om du bara får några timmars kvalitetssömn varje natt kan det göra stor skillnad på din allmänna hälsa och hur ofta den där spänningshuvudvärken dyker upp!