Ska jag köpa moped eller elmoped?

Moped är kul att köra och om du står och funderar på elmoped eller vanlig moped måste du vara medveten om vissa viktiga skillnader. Det är sant att det finns elmopeder som är kraftfulla. De kan köra om en vanlig bensindriven moped och dra iväg snabbast vid ett trafikljus.

Batterier måste bytas ut

Samtidigt är det förstås så att ett batteri har en viss livstid. När det är slut måste du skaffa nytt. Bensinmotorn lider inte av samma svaghet. Men bensinmotorn ska ha bensin och den får du inte ur vägguttaget därhemma.

Det kan bli ganska dyrt med elmoped om du vill ha en stark och duglig modell. Det kan vara lättare att hitta vanlig moped med samma prestanda till ett lägre pris.

Tyst körning

En del älskar detta medan andra tycker att mopeder ska låta när man kör. Om du inte vill ha det tyst är den en bensindriven moped du ska satsa på.

Testa dig fram!

Det kan vara klokt att testa lite först. Om du känner någon med en elmoped, be om att få testa. Gör samma sak med bensin. Du kommer inte att köra på denna moppe för evigt. Körglädjen är definitivt något som ska stå i centrum då du väljer!