Resa långt med barn i bil? 5 smarta tips!

Det är klart att det går att resa långt med barn i bil men lite förberedelse är att föredra. Om du står inför en längre bilresa tillsammans med ett eller flera barn undrar du hur detta ska göras på ett smidigt sätt. Här är svaret på frågan i form av 5 smarta tips!

  1. God planering

Åk inte iväg utan att ha tagit en titt på färdvägen och var ni kan stanna. Finns det godisfabrik att besöka, lek-land eller kanske en lokal lekplats som är så cool att den bara måste upptäckas? Planera in många stopp för att barn och vuxna ska få sträcka på benen. Mer energi bränd under dessa pauser innebär mindre tjafs i bilen.

Om det regnar utomhus går det alltid bra att svänga in på ett inomhus-lek-land eller varför inte till ett IKEA-varuhus där det finns lekplats och bollbad för de små medan ni fikar i restaurangen.

  1. Gott att äta och dricka

När barn sitter i bilen med något att suga eller tugga på blir det tyst en stund. Det är riktigt skönt. Förbered med sådant som tar lite tid att få i sig. Det ska givetvis vara favoriter som ungarna ser fram emot. Då kan du nämligen använda godsakerna för att muta dig till lite lugn och ro i bilen.

  1. Underhållning

Ladda med spel som man kan spela i baksätet, filmer, musik och ljudböcker. Dessutom kan du förbereda med roliga lekar. Alla får välja en färg på bil. Den färg som dyker upp flest gånger under de kommande 20 minuterna vinner. Priset kan vara något från gottis-korgen.

Träna hjärnan med smarta lekar i bilen:

 

  1. Batterier och spypåse

Stå inte utan våtservetter, spypåse och batterier när du åker iväg med barn i bilen! Det här är sådant som måste finnas på plats. Tänk också på att placera barn som riskerar att bli åksjuka på rätt ställe i bilen. Kanske i passagerarsätet framtill om det går.

  1. Tajma bilresan med sovtider

Det är inte så dumt att tänka lite på när yngre barn kan tänkas sova i bilen. Om du kan få många mil körda under denna tid är det verkligen guld värt. Kanske får du ta igen med egen sömn dagen efter. Var dock noga med att själv vara utvilad för att inte utsätta dig och dina medpassagerare för faror för att du beslutar köra sent på kvällen.