Hur kan jag öppna granatäpple utan stök?

Det blir stökigt när du skär i ett granatäpple. Det skvätter juice och sedan hamnar kärnorna på golvet där någon till sist kliver på dem. Det blir kletigt överallt särskilt när barn är med i bilden. För att slippa stöket och saften som skvätter ska du öppna granatäpplet i en bunke med vatten.

Börja med att skära ut kronan. Sedan skär du tunna skåror runt om granatäpplet utan att komma åt själva frukten. Plocka isär i vattnet där kärnorna inte kommer att ramla omkring på diskbänken och vidare till golvet.

När du är klar silar du bort vattnet och sedan kan du förvara de kärnor som inte äts i kylen i en bunke med lock.

Älskar du granatäpple? Du är inte ensam. Det går att få granatäpple och andra exotiska frukter året om men inte färskt. Lösningen stavas torka frukt! Du bör satsa på en bra frukttork. På hösten är det högsäsong för granatäpple. Då köper du söta frukter som du sedan skalar och plockar isär. Torka innehållet och se fram emot många veckor med underbar smak.