Brevporto Sverige – Brevporto inom Sverige 2021

Den första januari 2021 kommer brevporto i Sverige att gå upp med en krona för brev. Tidigare låg brevporto inom Sverige på 11 kronor för upp till 50 gram. Med en portohöjning på en krona kommer det alltså att kosta 12 kronor att skicka brev i Sverige. PostNord talar om att man genomför denna portohöjning på grund av förlorade intäkter då det inte skickas så mycket brev inom Sverige. Porto i Sverige måste täcka hela arbetsprocessen och den blir vårare att finansiera med färre brev som skickas.

Brevporto Sverige 2021 för olika vikter

Vad kostar det att skicka brev? Det beror på hur tungt det här. Här är tabellen för porto i Sverige 2021.
Vikt på brev Pris på porto i Sverige Antal frimärken utan valör
50 gram 12 kr 1
100 gram 24 kr 2
250 gram 48 kr 4
500 gram 72 kr 6
1000 gram 96 kr 8
2000 gram 120 kr 10

Vad kostar frimärken?

Du kan köpa häften och rullar med frimärken som du sedan kan använda som brevporto Sverige inrikes enligt tabellen ovan. Frimärke och vikt är relaterade på så vis att du måste ha ett visst antal för vikten som ditt brev har. Om du är osäker kan du få hjälp på ett postkontor. Eller så kan du köpa en egen brevvikt som du använder för att säkra dig om att du använder rätt antal frimärken för ditt brev inom Sverige. 2021 kommer det nya utgåvor av frimärken. Fokusen detta år ligger på miljö och då särskilt Sveriges miljö och natur. Frimärkena är illustrerade av Henning Trollbäck och visar några av de miljömål som Riksdagen har satt upp. Dessutom firas Göteborgs 400 år med unika motiv från staden och dess omgivning. Du kan se i PostNords butik online vilka motiv som är aktuella för frimärken 2021.  

Priser på frimärken år 2021

År 2021 kan du köpa ett frimärkshäfte med 10 stycken frimärken för porto i Sverige för 110 kronor. Priset är momsfritt. Alternativt kan du köpa en rulle med 100 frimärken för 1100 kronor. Om du köper bubbelplastpåsar för upp till 2 kg kan du få priset 490 eller 650 kronor för 10 stycken. Dessa påsar kommer med frimärke för vikt upp till 2 kg. Du behöver alltså inte sätta några frimärken på påsen.4
Prenumerera
Meddela
guest
27 Comments
Äldsta
Nyaste Flest röster
Inline feedback
Se alla kommentarer
Rolf Björnson

Gäller ett frimärke utan valör som är köpt före senaste årsskiftet även i år?

Besökare

Tänkte skicka rotknölar, undrar över hur stora brev får vara?

Lasse G

Jag har en rulle frimärke köpta 2020 med julmotiv på ,gäller dessa som vanligt brevporto nu 2021 12kr alltså

Ingrid Ros

Hittat gamla valörlösa frimärken efter mina föräldrar med text Inrikespost Sverige. Det står ingen tidsbegränsning på häftet som kostade 25 kr för 20 St frimärken. Går de att använda?

Inger

Hej hej, Vad är portot för brev( bok) som väger 1100 gr , inom Sverige

Sven

Hur mycket kostar ett L-kuvert för max 2 kg med porto?

Amanda

Hej! Jag har en massa gamla julfrimärken som jag vill använda. Jag förstår att man ska lägga till så att det når upp till dagens valör. Men min fråga är om det finns någon maxvikt på brev när det gäller julfrimärken. Vet att det finns vissa andra rabattfrimärken tex som bara är giltiga på brev upp till 100 gram. Gäller det även julfrimärken, eller kan jag använda det upp till 1000 gram dvs 1 kg? Tack för hjälpen!

Ted Magnusson

Är en frimärkssamling med ostämplade frimärken ogiltiga som brevporto

Christer

Finns där inget mellan 24 och 48 kr porto på brev? Om mitt brev väger typ 103 gram, räcker det inte då med 3 st frimärke a 36 kronor. Jag förmodar att portona gäller upptill..

Nils

Då borde PostNord tydligt påpeka detta! En information som omedelbart borde tillfogas nuvarande portotabeller (finns på vissa expresstabeller men inte på normalpost), vilket lätt kan missuppfattas.

Sundin

Jag använder blå påse S och M, hur mycket tillägg ska det vara för utlandet?

Margareta

Hej,
Hur mycket kostar 1 000 st ekonomibrev á 45g, osort 500