8 tips för att lyckas bättre med telefonsamtal

Om du ofta är frustrerad av telefonsamtal som inte blir av eller som känns sega och onödiga ska du dra nytta av följande tips. Det finns flera sätt att förbättra resultatet av dina telefonsamtal. Både på jobbet och privat. Här är 8 tips för att lyckas bättre med samtal via telefon…

 1. Håll det kort och gott
  Det är viktigt att komma ihåg att människor har kort uppmärksamhet. Så när du pratar i telefon, se till att hålla det kortfattat och rakt på sak. Annars riskerar du att förlora din kompis intresse innan du ens får en chans att göra din poäng.
 2. Var tydlig och rak
  Jargong och tvetydighet är dina fiender när du försöker kommunicera i telefon. Se till att du använder ett språk som din vän förstår, och var så tydlig och koncis som möjligt. Annars kommer du bara att förvirra dem, och det kommer inte att göra någon av er någon nytta.
 3. Använd positiva ord och fraser
  När du pratar i telefon är det viktigt att låta positiv och positiv. Detta kommer att få din vän på gott humör och göra att de är mer benägna att vara mottagliga för vad du har att säga. Så försök att använda fraser som “bra idé!” eller “Jag är så glad för din skull!”
 4. Ströva inte
  Rambling är en av de vanligaste falska telefonkommunikationerna. Det är viktigt att komma ihåg att människor har kort uppmärksamhet, så du vill inte tråka ut dem med en långrandig historia. Gå till saken och avsluta det snabbt. Annars riskerar du att förlora din väns intresse helt.
 5. Var medveten om din ton
  Din röst är lika viktig som orden du använder när du pratar i telefon. Var medveten om hur du låter och försök använda en vänlig, positiv ton. Detta kommer att göra din vän till mods och göra det mer troligt att de lyssnar på vad du har att säga.
 6. Undvik telefontagg
  Att spela telefontagg är frustrerande för alla inblandade. Om du kan, försök att boka en tid för ditt samtal i förväg. På så sätt kan ni undvika fram och tillbaka att försöka spåra varandra.
 7. Dra nytta av röstbrevlådan
  Röstbrevlåda kan vara ett utmärkt verktyg för telefonkommunikation. Om du har problem med att få tag på din vän, lämna ett kort och koncist meddelande till honom. På så sätt kan de lyssna på den när det passar dem, och du behöver inte spela telefontagg.
 8. Använd tekniken till din fördel
  Det finns ett antal appar och program som kan hjälpa dig att kommunicera mer effektivt i telefonen. Program som Skype eller FaceTime kan vara bra för långdistanssamtal, medan appar som Voxer eller What’sApp kan vara till hjälp för gruppchattar. Använd vilken teknik som helst som är tillgänglig för dig för att göra telefonkommunikation så enkel som möjligt.

Genom att följa dessa tips kan du lära dig att prata mindre i telefon och ändå få fram din poäng. Om du gör det kan du spara tid och bli mer effektiv i din kommunikation.